Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy je snad nejzdravější na světě a neztloustnete po ní, ani kdyby jste jí snědli kotel 😛 . Že je červená řepa cenným zdrojem vitamínů, minerálních látek a detoxikuje organismus ví asi každý a v téhle polévce je jí i radost konzumovat 😉 .

Co budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • 40 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 500 g červené řepy
  • 2 mrkve
  • 40 g celeru
  • 800 ml vody
  • sůl, pepř
  • lžíce jablečného octa
  • zakysaná smetana
  • čerstvá petrželka

IMG_20170510_072954_918

Jak na to:

V hrnci na másle a lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na drobné kousky nakrájenou mrkev a celer. Za stálého míchání opékáme zeleninu do té doby, než se z mrkve uvolní betakaroten (naše tělo ho takto může vstřebat až o 60 % více, než kdybyste mrkev chroupali syrovou 😉 ), což snadno poznáme podle toho, že tuk získá oranžovou barvu.

IMG_8866

Poté přidáme na kostičky nakrájenou řepu a chvíli restujeme s ostatní zeleninou.

IMG_20170510_072908_196

IMG_20170510_072836_556

Zalijeme 800 ml vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni necháme vařit asi 45 minut, než je zelenina měkká. Polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme jablečným octem a před podávání ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.

Recept si můžete vytisknout v plné podobě, nebo si níže stáhnout zkrácenou verzi v PDF.

Stahujte zde 🙂 recept ke stažení polévka z řepy

A co Vy? Máte rádi řepu?

Napsat komentář