O mně

Kdo jsem a proč píšu tento blog?

Miluju jídlo. Můj život se točí kolem jídla a vždycky tomu tak bylo. Fakt, že existují jedinci, pro které není jídlo alfou a omegou života je pro mě dodnes šokující :-D. Že někomu nezáleží na tom co jí 😮 ? Pravda je, že spousta lidí je v dnešní době v přístupu ke stravování značně dogmatická, a to je zase druhý extrém.

Snažím se jíst zdravě a přemýšlím o tom co jím a o tom co to přinese mému tělu, ale nepřeháním to a zásadně neříkám nikdy. Mohla bych říct, že nejím maso a většinou ho také nejím, proto většina receptů, co zde najdete bude vegetariánská, na druhou stranu si myslím, že určité druhy masa (krůtí, kvalitní hovězí, mořské plody) jsou v rozumné míře tělu prospěšné. Mohla bych říct, že nepiju mléko, že je hrozné, že zahleňuje, ale co máme dělat my závisláci na kafi, když nám v kavárně řeknou, že sojové nemají 😉 ? Pokud jde o cukr s velkou radostí bych řekla? Cukr? Tomu já se vyhýbám, je to bílý jed! Jenže kafe prostě chutná nejlíp s dortem 😛 . Sečteno a podtrženo, snažím se jíst zdravě a věřím, že to co jíme, je klíčové pro naše zdraví. Je pro mě důležité, vařit z kvalitních a čerstvých surovin, bez použití polotovarů a umělých dochucovadel, ale nejdůležitější pro mě je vařit a jíst s láskou a radostí 🙂 .

Nejsem kuchařka, to vůbec ne, ale vařím odmalička. Ráda vymýšlím nové recepty a už kolikrát jsem litovala, že jsem si recept poté co jsem ho uvařila i nezapsala. I proto jsem se rozhodla založit tento blog jednak pro sebe, jednak pro svojí rodinu a kamarády a pro každého kdo bude mít chuť si podle mého blogu něco uvařit 🙂 .

Ale hlavně si tím alespoň částečně plním svůj sen. Čím dál více si uvědomuju, jak je náš čas vzácný a limitovaný, proto jsem se rozhodla něco změnit a věnovat  se více ve svém životě tomu, co opravdu miluju a to je vaření. A pokud se najde někdo, kdo vyzkouší moje recepty a pochutná si na nich, nic víc si nepřeju 🙂 .

B.